Karbantartás

Rendszeres karbantartással sokkal tovább bírják a gépek

Cégünk különböző iparági területeken vállalja ipari gépek, berendezések meghibásodásának elhárítását/megelőzését.

Minden ipari gép és gyártósor meghálálja a rendszeres karbantartást

Képzett szakembereink segítségével egyedi állapot felmérések alapján ajánlatot készítünk az adott berendezésről, javaslatot teszünk a cserélendő alkatrészekre, igény szerint elvégezzük a karbantartási munkálatokat.

Szoros kapcsolatokat építettünk ki számos gyártóval az általuk gyártott gépek karbantartására, így hatékonyabb és szakszerűbb ellátást biztosítunk.

Jelenleg is számos berendezés tartozik cégünk karbantartási feladatai közé:

  • pasztillázó gépek,
  • keverő gépek,
  • adagoló gépek,
  • csomagoló gépek,
  • dobszűrők, stb.

A karbantartás szerepe, avagy miért is fontos annyira

A karbantartás műszaki jelentése az ipari, üzleti és lakossági létesítményekben a szükséges eszközök, berendezések, gépek, épület infrastruktúra és támogató közművek működési ellenőrzése, karbantartása, javítása vagy cseréje.

A nagyobb karbantartás olyan karbantartási vagy javítási kiadást jelent, amely az eszköz élettartamának egy évnél hosszabb időtartamú meghosszabbítását eredményezi.

Mi mindent tartalmaz a karbantartás?

A gépek karbantartása magában foglalja a berendezések rendszeres karbantartását, a rutinellenőrzéseket, a javítási munkákat és az elhasználódott vagy nem működő alkatrészek cseréjét.

A karbantartandó gépek közé tartoznak mind a nagy teherbírású ipari berendezések, mind az egyszerű kézi működtetésű gépek. A berendezésekre támaszkodó vállalatok sokféle karbantartási munkát szoktak igénybe venni, jellemzően kétféle karbantartási stratégiát alkalmazva:

  1. reaktív karbantartás,
  2. megelőző karbantartás.

Mi a különbség a kettő között?

A reaktív karbantartás azokra a javításokra vonatkozik, amelyeket akkor végeznek el, amikor a gép már meghibásodott. Ez egy olyan stratégia, amely néha rövid távon pénzt takarít meg, de hosszú távon gyakran még többe kerül.

A megelőző karbantartás minden olyan rendszeresen ütemezett gépkarbantartást jelent, amelynek célja a problémák azonosítása és kijavítása a meghibásodás bekövetkezése előtt.

Ez egy gondosan megtervezett karbantartási program (gyakran CMMS szoftver használatával), ahol a karbantartási feladatokat rutinszerűen végzik el, hogy elkerüljék a nagyobb, költséges javításokat a későbbiekben.

Gondolja át, mivel jár jobban! Inkább többször legyen kisebb, megelőző leállás a gyártásban, mint egyszer egy nagyobb, ami akár hetekig is elhúzódhat.

Előzze meg a bajt, bízzon meg minket a rendszeres karbantartással!

Kérjen ajánlatot azonnal!

További termékek

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Európai minőséget nyújtunk negyed század tapasztalatával!